Bridgen, waarom ben ik gaan bridgen.

Ik ben altijd gek op spelletjes geweest, als kind deden wij al veel kaartspelletjes thuis en dan kreeg je zo’n nieuw spel kaarten in je handen, waar dan een kaart tussen zat met allemaal getallen. Ook mijn ouders konden mij niet vertellen wat dat precies was.

Later toen ik bij Sjaak thuis kwam hoorde ik mijn schoonvader vaak over bridgen praten, het leek me maar een saai gebeuren.

Zo gingen de jaren voorbij en daar was opeens de oproep dat er een cursus bridgen gegeven zou worden.

Daar werd ik nieuwsgierig naar en besloot mij op te geven.

Nou in het begin weet je niet wat je overkomt. Ik kon kaarten en wist dus welke kaart wat was, maar dit was totaal anders, het duizelde me, maar ik wilde ook meer.

De eerste keren in het dorpshuis met onze beginnergroep waren heftig, als ik thuiskwam dan kon ik slapen voorlopig wel vergeten. 

En dan moet je eind april op de eindavond met iemand kaarten die het al jaren deed, de zenuwen had ik. Ik vergeet het nooit, ik moest kaarten met John Rijkenberg en die stelde me zo op mijn gemak dat het toch nog een leuke avond werd.

Langzamerhand begon er hier en daar lijn in te komen en werd het al leuker.

En nu….zo blij dat ik het geleerd heb, wat een geweldig spel en wat hebben we ontzettend leuke mensen leren kennen.

Ik zou het niet meer willen missen.

 

Annelies Visser

 

Bridgecursus

Na jaren onder druk te hebben gestaan van de voorzitter om te gaan bridgen hebben wij n.a.v. een folder ons (stiekem) opgegeven voor de beginnerscursus bridgen. De 1ste avond dat we kennis maakten met bridge was een inloopavond. Na de inloopavond startte de cursus. Wij zijn gestart met 24 cursisten. Onze docenten waren Hans Schilder en Co Groot. In het begin dachten af en toe wel van "hoe gaan we dit ooit leren?" Daar tegenover stond dat het wel heel gezellig was tijdens de cursus en ook na afloop van de cursusavond. Helaas vielen er gaandeweg een aantal cursisten af. In januari verhuisden wij tijdelijk van de gymzaal van het dorpshuis naar de kantine van de voetbal. Met 22 cursisten hebben wij de cursus beëindigd.    

Vol trots gingen wij meedoen met de echte bridgers. Want wij konden tenslotte ook "bridgen". Wij gingen spelen in een voor ons gecreëerde lijn nl. de D(ummy) lijn. Indien wij een vraag hadden konden wij deze stellen aan een bestuurslid die voor ons ter plaatse aanwezig was. 

Na 6x in de D-lijn te hebben gespeeld gingen wij meedoen met de C-lijn.
Wij willen Co en Hans en diegene die ons geholpen hebben bedanken voor de cursus.
Ruud en Saskia

Mocht er een bridger zijn die ook een stukje wil schrijven stuur deze dan op naar: [email protected] t.a.v. bridger schrijft.